Splošni pogoji poslovanja

Upravljalec spletnega mesta bioArnica.com

bioArnica, Katarina Naranđa s.p.
Ulica Ivana Roba 9
1000 Ljubljana

Matična številka:
6473555000
DDV številka: 56418868

Nismo davčni zavezanec, zato DDV po 1. točki 94. člena ZDDV-1 ne obračunavamo.

 

 

 

POGOJI UPORABE

Splošni pogoji spletnega mesta www.bioArnica.com so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot) in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje.

Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletnega mesta www.bioArnica.com, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.

 

 

DOSTOPNOST INFORAMCIJ

(povzetek zakonodaje)

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

a) identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra),

b) kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),

c) bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami),

d) dostopnost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),

e) pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave),

f) vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza,

g) način plačila in dostave,

h) časovno veljavnost ponudbe,

i) rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka,

j) pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

 

 

VSEBINA IN CENE

Vse cene v spletnem mestu www.bioArnica.com so izražene v Evrih (€) in ne vključujejo davka kajti podjetje bioArnica, Katarina Naranđa s.p. NI DAVČNI ZAVEZANEC, zato DDV po 1. toški 94.člena ZDDV-1 ne obračunavamo. Ob oddaji naročila veljajo v spletnem centru www.bioArnica.com objavljene cene.

Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti.

Kljub izjemnim naporom, da bi zagotovili najbolj ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru, ali v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo ponudnik kupcu omogočil odstop od nakupa, hkrati pa bo ponudnik kupcu ponudil rešitev, ki bo šla v obojestransko zadovoljstvo.

Slike izdelkov so lahko simbolične, vendar se načeloma izdelki, glede na slike, razlikujejo minimalno v dizajnu, izgledu ali barvi. Pravico do spremembe cen si pridržujemo brez predhodnega obvestila. Pri vnosu cen, teksta in stanja zaloge lahko pride do napak. Pridržujemo  si pravico do preklica naročila oziroma v tem primeru stranko obvestimo o pravi ceni, zalogi in morebitnem dobavnem roku.

Stranke nas pred opravljenim nakupom vsekakor lahko kontaktirajo in preverijo informacije o stanju artikla.

V okviru splošnih pogojev veljajo tudi pogoji za VRAČILO BLAGA in DOSTAVO.

 

 

REGISTRACIJA / PRIJAVA

Zaradi zagotavljanja varnosti pri nakupih v spletnem mestu www.bioArnica.com je priporočljivo, da si novi uporabnik ustvari svoj unikaten račun (Ustvari nov uporabniški račun), preko katerega lahko tudi spremlja vse pretekle nakupe, stanje tekočih naročil, kakor tudi spreminja podatke v svojem profilu. Ob registraciji je uporabnik dolžan posredovati zahtevane podatke (označene z zvezdico *), pri čemer se uporabniku dodeli uporabniško ime (email naslov) ter geslo.

Za lažjo prijavo smo vam omogočili prijavo s pomočjo FACEBOOK , GOOGLE ali PAYPAL računa.

Naročilo izdelkov se v spletnem mestu www.bioArnica.com lahko opravi tudi brez registracije (Nakup brez registracije).

Ob prijavi lahko uporabniki označijo, da želijo prejemati občasne novice podjetja bioArnica, Katarina Naranđa s.p., ki so lahko tudi reklamnega značaja. V kolikor uporabniki tovrstnih novic več ne bi želeli prejemati, se lahko odjavi preko povezave, ki je pripeta k vsakemu tovrstnemu sporočilu, ali pa lahko v zvezi s tem pošljejo e-pošto na naslov: info@bioarnica.com.

Registrirani uporabniki vstopijo v svoj profil s pomočjo FACEBOOK, GOOGLE ali PAYPAL računom ali pa s svojim prijavljenim elektronskim naslovom in izbranim geslom, ki ste ga vnesli pri registraciji.

V primeru izgubljenega/pozabljenega gesla lahko uporabnik dobi novo geslo tako, da kliknete na sledečo povezavo POZABLJENO GESLO, vpišete in potrdite svoj e-naslov in prejeli boste novo geslo. V primeru prijave s pomočjo FACEBOOK, GOOGLE in PAYPAL računov gesla ne potrebujete.

Vsi osebni podatki se hranijo in obdelujejo v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.

 

 
PONUDBA ARTIKLOV

Narava poslovanja preko svetovnega spleta je zelo dinamična, pri čemer se ponudba spletnega mesta www.bioArnica.com ažurira in spreminja. Zaradi omenjenega se lahko zgodi, da v trenutku oddaje naročila uporabnika izdelka ni mogoče dostaviti. V tem primeru bomo uporabnika po obdelavi naročila o tem tudi pisno obvestili.

 

 

NAROČANJE

Za enostavnejše in hitrejše naročanje omogoča www.bioArnica.com elektronsko oddajo naročila, pri čemer se šteje, da je kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko sporočilo o statusu "Naročilo potrjeno"). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika, kot za kupca. 

Kupoprodajna pogodba (naročilo) je v elektronski obliki shranjena na strežniku kjer gostuje spletna trgovina ponudnika in registriranemu kupcu dostopna v vsakem trenutku v njegovem uporabniškem profilu (Moj račun) ali na sedežu podjetja.

V primeru nezmožnosti dobave naročenega artikla (v predvidenem času) je upravljalec dolžan uporabnika v primernem času pisno obvestiti o predvidenem roku dobave.

Vsak uporabnik ima ves čas nakupovanja v spletnem mestu www.bioarnica.com možnost tudi preveriti trenutno stanje naročila s klikom na povezavo "Moja košarica".

V kolikor elektronsko naročilo uporabnik ne more ali ne želi opraviti, se lahko opravi tudi s pomočjo uporabe ostalih elektronsko-komunikacijskih medijev (e-naslov, telefon).

 

 

NAČIN DOSTAVE

Vse informacije o dostavi so vam na voljo TUKAJ.

 

 

NAČIN PLAČILA

OPOZORILO: Ponudnik naročilo odpošlje šele po prejetem predplačilu na TRR v primeru s predhodnim nakazilom na TRR račun ali prejetem nakazilu na PayPal račun v primeru plačila preko PayPal sistema.

Ponudnik omogoča samo naslednje načine plačila:

Naročeno blago lahko na katerikoli banki, Pošti Slovenije ali preko elektronskega bančništva plačate z nakazilom na naš transakcijski račun št. SI56 6100 0000 7312 983, odprt pri Delavski hranilnici. Plačilo izvedete na osnovi prejetega elektronskega sporočila ali po predračunu potem, ko oddate naročilo. Pri plačilu vas prosimo, da navedete točen sklic in nam tako omogočite, da vam lahko zagotovimo čim hitrejšo izvedbo vašega naročila. Vaš strošek bo ob poštnini še provizija, ki jo banka kjer bo položnica plačana zaračunava. Dobavni rok prične teči z dnevom zaznave prejema sredstev na naš TRR račun. 

Z enostavno in brezplačno prijavo na www.paypal.com do najvarnejšega spletnega plačevnja na svetu. Plačilo preko Paypal-a lahko izvedete s sledečimi kreditnimi karticami: Visa, Mastercard in American Express.  Vaše PayPal plačilo, ki ste ga sprovedli bomo primorani sami avtorizirati. To pomeni, da če bomo vaše naročilo predhodno potrdili bomo plačilo sprejeli, če pa vašega naročila ne moremo potrditi pa bomo vaše PayPal nakazilo zavrnili in vaše PayPal nakazilo ne bo sprovedeno. Dobavni rok prične teči z dnevom zaznave prejema sredstev na naš PayPal račun.

OPOZORILO: Pri PayPal plačilu se zaračuna provizija in se znesek provizije prikaže pri sešetevku košarice pred oddajo naročila kot zapis : Stroški obdelave PayPal plačila.

 

 

IZDAJA RAČUNOV

Ponudnik kupcu izda račun na trajnem mediju (natisnjen račun), ter po potrebi z navodili, kako izdelke vrniti, če je to potrebno in mogoče. Račun se odpošlje skupaj z odpremo pošiljke. 

 

 

 

POSTOPEK NAKUPA

 

1. Obvestilo o prejetju naročila

Po oddaji naročila, kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je njegovo naročilo bilo oddano. V prvem sporočilu so navedeni vsa specifikacija oddanega naročila, ki velja kot ponudba.

2. Naročilo potrjeno

Ko ponudnik naročilo pregleda, preveri dobavljivost naročenih artiklov in naročilo potrdi oziroma z razlogom zavrne. Ponudnik lahko za preverjanje podatkov ali zagotavljanja točnosti dobave pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko. Ob potrditvi naročila ponudnik kupca obvesti po elektronski pošti o predvidenem roku dostave. Pogodba o nakupu naročenih artiklov med kupcem in ponudnikom je na tej stopnji nepreklicno sklenjena.

3. Blago odposlano

Po prejetem predhodnem plačilu na TRR ali PayPal, ponudnik v dogovorjenem roku blago pripravi, kupcu izda ter v pošiljko priloži račun, odpošlje in ga o tem obvesti po elektronski pošti da je njegovo naročilo odposlano. Ponudnik v omenjenem elektronskem sporočilu pouči kupca tudi o politiki vračila blaga, kam se lahko obrne v primeru zamude pri dostavi in kam se lahko obrne v primeru pritožbe. Poleg blaga dobavitelj pošlje tudi račun v tiskani obliki, ki ga je kupec dolžan v primeru vračila blaga poslati nazaj.

 

 

TEHNIČNI OPIS POSTOPKA NAKUPA

1. Za izbiro blaga so kupcu na voljo kategorije, predstavljene v glavni menijski vrstici. Ob kliku na kategorijo, se uporabniku prikaže seznam izdelkov, ki so vanjo umeščeni.

2. S klikom na ime izdelka ali njegovo fotografijo, se kupcu odpre stran, ki vsebuje naslednje elemente:

3. S klikom na gumb "V košarico" bo kupec v elektronsko košarico dodal eno enoto (kos) izdelka. S ponovnim klikanjem na gumb "V košarico", se bo za vsak klik povečala količina izdelka v košarici za +1. Ko je kupec zadovoljen s številom izdelkov v košarici, lahko izbere naslednji izdelek /e in po opisanem postopku doda poljubno količno izdelkov košarico.

4. Kupec lahko vsebino košarice pregleda in zaključi nakup s klikom na povezavo "Moja Košarica / Poglej v košarico" ali s klikom na gumb "Oddaj naročilo". Odpre se mu stran, na kateri so izpisani vsi izdelki, ki se nahajajo v košarici in število kosov posameznega izdelka. Navedena je cena enega kosa izdelka in seštevek vseh kosov posamičnega izdelka v košarici.

Na dnu košarice je naveden strošek dostave in skupna vrednost vseh naročenih izdelkov, kateri je prištet strošek dostave.

5. S klikom na gumb "Oddaj naročilo" ima kupec možnost:

6. S klikom na gumb "Nadaljuj" je kupec preusmerjen na stran "Pregled naročila".

Tu se nahajajo vsi podatki, ki bodo upoštevani pri obdelavi oddanega naročila in v tem koraku jih lahko kupec še spremeni. To stori s klikom na povezavo "Moja košarica". V tem primeru bo usmerjen na prvo stran košarice kjer lahko spremeni količine izdelkov oziroma prekine nakup. V tem koraku lahko kupec spremeni podatke o dostavi, kupcu in načinu plačila - to stori s klikom na povezavo "Uredi" pod ustreznim razdelkom podatkov.

V primeru, da se kupec strinja s povzetkom naročila, klikne na gumb "Potrdi naročilo" in s tem odda naročilo. Po oddaji naročila kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto v čakalno vrsto. Na tem koraku ima kupec tudi možnost preklica naročila . Več informacij spodaj o PREKLICU NAROČILA.

7. Če kupec naročila ne prekliče, gre naročilo v nadaljnjo obdelavo, ko ponudnik naročilo pregleda, preveri dobavljivost naročenih artiklov in naročilo potrdi oziroma z razlogom zavrne. Ponudnik lahko za preverjanje podatkov ali zagotavljanja točnosti dobave pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko. Ob potrditvi naročila ponudnik obvesti kupca po elektronski pošti o predvidenem roku dostave in da lahko kupec sedaj izvede predplačilo po ponudbi. Pogodba o nakupu naročenih artiklov med kupcem in ponudnikom je na tej stopnji nepreklicno sklenjena.

8. Ponudnik na tej točki čaka na nakazilo na TRR ali PayPal račun. Po prejetem nakazilu kupca obvesti da je bilo "Plačilo prejeto"

9. Naročilo gre v status priprave za odpošiljanje in ponudnik v dogovorjenem roku blago pripravi in odpošlje.

 

 

PREKLIC NAROČILA

Preklic naročila, kupec lahko opravi, tako, da prodajalca obvesti, preko elektronske pošte (info@bioarnica.com), telefona 040 758 078 ali pisno na naslov naveden v opisu subjekta, da naročilo preklicuje. Priporočljiv čas preklica je v času med oddajo naročila in predno izvede plačilo, saj bodo tako prodajalcu prihranjeni stroški pošiljanja izdelka k kupcu.

 

 

STVARNA NAPAKA

 

 

PREVERJANJE PRIMERNOSTI ARTIKLA

Artikel se primerja z drugim, brezhibnim artiklom enake vrste, hkrati pa tudi z izjavami proizvajalca oziroma navedbami na samem artiklu.

 

 

UVELJAVLJANJE STVARNE NAPAKE

Kupec nas mora o morebitni stvarni napaki skupaj z natančnim opisom le-te na lastne stroške obvestiti v zakonsko določenem roku in nam hkrati omogočiti pregled artikla.
Obrazec za prijavo stvarne napake se nahaja TUKAJ

Pravico do uveljavljanja stvarne napake na artiklu natančneje urejajo določila zakona o varstvu potrošnikov.

 

 

VAROVANJE OSEBNIH PODATKOV

bioArnica, Katarina Naranđa s.p se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika v skladu z novo EU uredbo GDPR in ZVOP.

Vse potrebne informacije kako mi skrbimo za varovanje vaših osebnih podatkov najdete na strani "Varstvo osebnih podatkov GDPR".
Vse potrebne informacije kako in kateri piškotki "cookies" se uporabljajo na naši strani najdete tukaj na strani "Spletni piškotki (cookies)". 

 

 

PRITOŽBE IN SPORI 

bioArnica, Katarina Naranđa s.p spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov in se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost zagotavljanja učinkovitega sistema obravnavanja pritožb.

V primeru težav se kupec s ponudnikom bioArnica, Katarina Naranđa s.p lahko poveže telefonsko na telefonsko številko 040 758 '78 ali po elektronski pošti na info@bioarnica.com. Pritožba se odda prek e-poštnega naslova info@bioarnica.com. Postopek obravnave pritožbe je zaupen.

bioArnica, Katarina Naranđa s.p se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniških sporov nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in potrebnim časom ter stroški, ki nastanejo zaradi reševanja spora, kar je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato si bioArnica, Katarina Naranđa s.p prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno. V kolikor pa takšne rešitve ne bo mogoče doseči je za reševanje medsebojnih sporov pristojno sodišče v Ljubljani.

Želimo, da se na spletnem mestu www.bioArnica.com počutite dobro, saj si z vami želimo zgraditi dolgoročen partnerski odnos, ki bo temeljil na odkriti in spoštljivi komunikaciji. Kakršnakoli vaša vprašanja in komentarje, bomo zato z veseljem sprejeli na naš kontaktni naslov in predvsem se bomo potrudili, da vam čim prej posredujemo odgovor.

Pri delovanju programa lahko včasih pride tudi do tehničnih težav. Ponudnik se zavezuje po svojih močeh napako odpraviti v čim krajšem možnem času. V kolikor to pomeni spremembo za kupca, bo ponudnik pred odpošiljanjem o tem obvestil naročnika

 

 

DATUM POSODOBITVE POGOJEV


Ti pogoji so bili nazadnje spremenjeni 16. Avgusta 2018 in veljajo do preklica.

 

 

Želimo vam obilo prijetnih in ugodnih nakupov!